BIO Bezkofeínová FEMINA – Zrnková, 250g
Tento produkt je vyrobený v slovenskej rodinnej pražiarni
9,90 €
Dojčiace matky, tehotné ženy, ľudia so srdcovo cievnymi problémami či s intoleranciou na kofeín. Vďaka tejto zdravej káve sa aj váš deň môže stať krajším. Hoci sa jedná o kávu zbavenú kofeínu, vďaka unikátnemu postupu spracovania a starostlivému praženiu bude aj Bezkofeínová káva chutiť lahodne. V prvom dúšku dominujú ovocné tóny, ktoré sa menia na lahodnú kakaovo orieškovú chuť. Všetci, ktorí majú radi chuť pravej kávy, ale nemôžu si ju dopriať kvôli kofeínu, našli riešenie, BIO Bezkofeínová káva FEMINA z rodiny Coffee VERONIA.
- Hmotnosť: 250 g
- Mletie: Zrnková káva
- Dostupnosť: Skladom
- Vyrobené na Slovensku
Chuťový profil
Odporúčaná príprava
Druh kávovníka
BIO Bezkofeínová FEMINA – Zrnková, 250g
Tento produkt je vyrobený v slovenskej rodinnej pražiarni
9,90 €
Dojčiace matky, tehotné ženy, ľudia so srdcovo cievnymi problémami či s intoleranciou na kofeín. Vďaka tejto zdravej káve sa aj váš deň môže stať krajším. Hoci sa jedná o kávu zbavenú kofeínu, vďaka unikátnemu postupu spracovania a starostlivému praženiu bude aj Bezkofeínová káva chutiť lahodne. V prvom dúšku dominujú ovocné tóny, ktoré sa menia na lahodnú kakaovo orieškovú chuť. Všetci, ktorí majú radi chuť pravej kávy, ale nemôžu si ju dopriať kvôli kofeínu, našli riešenie, BIO Bezkofeínová káva FEMINA z rodiny Coffee VERONIA.
- Hmotnosť: 250 g
- Mletie: Zrnková káva
- Dostupnosť: Skladom
- Vyrobené na Slovensku
Chuťový profil
Odporúčaná príprava
Druh kávovníka
Švajčiarsky ,,vodný“ proces
Jeden z najstarších dekofeínových procesov. Táto metóda bola prvýkrát použitá vo Švajčiarsku v roku 1933. Jej využitie vstúpilo do kávového sveta až v roku 1979. Švajčiarsky proces je veľmi podobný procesu nepriamych rozpúšťadiel, avšak nie je použitá žiadna chémia. Zrná sú namočené do veľmi horúcej vody. Voda je oddelená od zŕn. Na odstránenie kofeínu sa v tomto prípade používa filter s aktívnym uhlím. Aj tu však dochádza k čiastočnému odstráneniu prospešných látok, olejov a aróm. Preto sa voda nechá odpariť a vznikne tak koncentrát, vďaka ktorému sa do zŕn pomocou nástrekov alebo opätovného lúhovania takmer všetko vráti.Aby ste si užili naozaj kvalitnú a chutnú kávu mali by ste dodržať tieto zásady:
• Použiť vždy čerstvo pomleté kávovníkové zrná (vyhodiť zo zátvorky odporúčanú kávu)
• Premyť a predhriať šálku prípadne zariadenie na prípravu kávy (FrenchPress, Drip a iné)
• Zvoliť správnu hrúbku mletia v závislosti od spôsobu prípravy (podobnú krupici až kryštálovému cukru)
• Zvoliť správny pomer kávy a vody (5 až 9g/100ml)
• Použiť správnu teplotu vody (od 88°C do 94°C)
• Zalievať minimálne na dva krát
• Dodržať čas lúhovania (2 až 4 minúty)
Chcete si vedieť pripraviť kvalitnú a chutnú šálku kávy aj v pohodlí domova? Sledujte akreditované školiace stredisko Academy of Coffee
Coffee Veronia sa odlišuje najmä tým, že kávovníkové zrná pražíme
vo vlastnej pražiarni na Slovensku, nakupujeme kvalitné kávovníkové
zrno priamo od farmárov a k zákazníkovi ide kávička vždy čerstvá.
Naša pražiareň vlastní certifikáciu BIO a s touto certifikáciu patrí
medzi jednu z mála pražiarní na Slovensku, ktorá praží BIO kávovníkové zrná.
Firemná filozofia je postavená na kvalite a čerstvosti. Kávovníkové zrná dovážame
priamo od pestovateľov, pražíme vždy čerstvo a podľa požiadaviek našich zákazníkov.
Celý systém dovozu, praženia, balenia i expedície je pod pravidelnou kontrolou.
Pre zachovanie kvality neustále zdokonaľujeme pražiace systémy a vzdelávame
našich zamestnancov. Vďaka našim dlhoročným skúsenostiam pristupujeme
ku každej káve individuálne a vďaka tomu vieme uspokojiť aj tých náročnejších
kávičkárov
UŽ VÁM NIKDY NIČ NEUJDE!