Domovská stránka » Obchod » Vianočný Hrejivý BLEND
Vianočný Hrejivý BLEND
Tento produkt je priamo od farmára
7,90 €
Podpora farmárov
Vianočný Hrejivý BLEND 220g – špeciálna zmes vybraných arabík s bohatým a hrejivým chuťovým profilom. V dúšku objavíte tóny každého kakaa, jemnej sladkosti trstinového cukru a príjemne orechovú dochuť vlašských orechov. Ideálne na spríjemnenie zimných chvíľ a navodenie sviatočnej atmosféry.
Chuťový profil: Kakao, Trstinový cukor, Vlašské orechy
Chuťový profil
Odporúčaná príprava
Druh kávovníka
Vianočný Hrejivý BLEND
Tento produkt je vyrobený v slovenskej rodinnej pražiarni
7,90 €
Vianočný Hrejivý BLEND 220g – špeciálna zmes vybraných arabík s bohatým a hrejivým chuťovým profilom. V dúšku objavíte tóny každého kakaa, jemnej sladkosti trstinového cukru a príjemne orechovú dochuť vlašských orechov. Ideálne na spríjemnenie zimných chvíľ a navodenie sviatočnej atmosféry.
Chuťový profil: Kakao, Trstinový cukor, Vlašské orechy
Chuťový profil
Odporúčaná príprava
Druh kávovníka
PRÍBEH FARMÁROV
Farmy Dutra (Fazendas Dutra) sa nachádzajú v krásnom regióne Matas de Minas, v São João do Manhuaçu, ktorý je 300 km vo vnútrozemí od východného pobrežia Brazílie. Výroba a pestovanie prebieha prostredníctvom úplne remeselných procesov, ktoré výrazne ovplyvňujú konečný výsledok produktu. Bratia Dutrovci sa pestovaniu kávy venujú už od svojho narodenia. Kávovníky sa pestujú v hornatej oblasti, približne 1400 metrov nad morom. Vďaka kvalitnému spracovaniu, nadmorskej výške a pôde farmy získavajú diferencovaný produkt a vďaka tomu sa kávy každoročne zaraďujú medzi najlepšie kávy v Brazílii a na svete, a to ako v kvalite, tak aj v udržateľnosti. Kávovníkové zrná sa pestujú v obrysových líniách v konzorciu s produkciou avokáda a africkým mahagónom, ktoré sú určené pre kávovníky pestované v tieni. Okrem toho sú farmy sebestačné vo výrobe eukalyptu, ktorý sa opätovne používa počas obdobia zberu a v strojoch na sušenie kávovníkových čerešní. Pestovanie kávovníkov je v spojení s prírodou. Kávovníkové plantáže sú vysadené medzi skalami, lesmi a vodopádmi v dokonalej harmónii s prostredím. Sú to kávy s extrémne odlišnými šálkami pre trh.Aby ste si užili naozaj kvalitnú a chutnú kávu mali by ste dodržať tieto zásady:
• Použiť vždy čerstvo pomleté kávovníkové zrná (vyhodiť zo zátvorky odporúčanú kávu)
• Premyť a predhriať šálku prípadne zariadenie na prípravu kávy (FrenchPress, Drip a iné)
• Zvoliť správnu hrúbku mletia v závislosti od spôsobu prípravy (podobnú krupici až kryštálovému cukru)
• Zvoliť správny pomer kávy a vody (5 až 9g/100ml)
• Použiť správnu teplotu vody (od 88°C do 94°C)
• Zalievať minimálne na dva krát
• Dodržať čas lúhovania (2 až 4 minúty)
Chcete si vedieť pripraviť kvalitnú a chutnú šálku kávy aj v pohodlí domova? Sledujte akreditované školiace stredisko Academy of Coffee
Bean′s Friends sú výberové kávy priamo od farmárov. O každej našej káve sa vám snažíme podať maximum informácií. Nielen o tom, v akej nadmorskej výške kávovníky rastú, aká je to odroda či ako bola spracovaná, ale aj kto v skutočnosti stojí za každým zrnkom, ktoré sa nachádza v danom balení. Vďaka spolupráci DIRECT TRADE môžete aj vy spoznať skutočnú cestu vašej obľúbenej šálky kávy.
Krajina | Brazília |
Farma | Fazendas Dutra |
Farmári | Walter Cesar a Ednilson Alves Dutra |
Región | Matas De Minas |
Odroda | Catuai Blend |
Zber | Hand picked |
Nadmorská výška | 1200 m.n.m |
Skladovanie | Chráňte pred slnečným žiarením, skladujte v suchu. |
Výrobca | EuroCoffee s.r.o., Bulharská 7626/37D, 917 01 Trnava |
Musíte byť prihlásený pre pridanie hodnotenia.
UŽ VÁM NIKDY NIČ NEUJDE!
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.