Domovská stránka » Obchod » Brazil Estate Morada da Prata – Bean´s Friends – Arabica, zrnková káva, 250g
Brazil Estate Morada da Prata – Bean´s Friends – Arabica, zrnková káva, 250g
Tento produkt je priamo od farmára
9,50 €
Podpora farmárov
Prémiová káva priamo od farmárov. Farma Capricornio Coffees je hlavným exportérom špeciálnych káv z kávového pásma Kozorožca. Unikátny región produkuje vysokokvalitné kávy druhu Arabica v subtropickom pásme so štyrmi veľmi dobre stanovenými sezónami, kde obdobie zrenia čerešní prechádza veľkými teplotnými rozdielmi medzi dňom a nocou.
Chuťový profil: Čerešne, Maliny, Víno, Černice, Hnedý cukor, Čokoláda, Čučoriedky
Chuťový profil
Odporúčaná príprava
Druh kávovníka
Brazil Estate Morada da Prata – Bean´s Friends – Arabica, zrnková káva, 250g
Tento produkt je vyrobený v slovenskej rodinnej pražiarni
9,50 €
Prémiová káva priamo od farmárov. Farma Capricornio Coffees je hlavným exportérom špeciálnych káv z kávového pásma Kozorožca. Unikátny región produkuje vysokokvalitné kávy druhu Arabica v subtropickom pásme so štyrmi veľmi dobre stanovenými sezónami, kde obdobie zrenia čerešní prechádza veľkými teplotnými rozdielmi medzi dňom a nocou.
Chuťový profil: Čerešne, Maliny, Víno, Černice, Hnedý cukor, Čokoláda, Čučoriedky
Chuťový profil
Odporúčaná príprava
Druh kávovníka
Príbeh farmárky:
Farma Fazenda Morada da Prata, nachádzajúca sa v brazílskom štáte Sao Paulo a v regióne Alta Mogiana má viac ako 140 ročnú tradíciu. Maria Helena je treťou generáciou, na ktorej je závislých viac ako 100 zamestnancov. V čase zberov počet zamestnancov narastá až na 500. Farmu vedie spolu so svojím synom. V minulosti patrila medzi najmodernejšie farmy v rámci celej oblasti a vypestovalo sa na nej už viac ako 5 miliónov kávovníkov. V 80-tých rokoch krajina zažila vážnu ekonomickú krízu a farma Morada da Prata sa venovala výlučne pestovaniu cukrovej trstiny a chovu dobytka. Až v roku 2011 sa farma začala znova venovať káve, pričom sa snažili o zlepšenie kvality, rešpekt a integráciu s prírodou. Okrem pestovaniu kávy sa na plantážach pestuje aj kukurica či sója.Aby ste si užili naozaj kvalitnú a chutnú kávu mali by ste dodržať tieto zásady:
• Použiť vždy čerstvo pomleté kávovníkové zrná (vyhodiť zo zátvorky odporúčanú kávu)
• Premyť a predhriať šálku prípadne zariadenie na prípravu kávy (FrenchPress, Drip a iné)
• Zvoliť správnu hrúbku mletia v závislosti od spôsobu prípravy (podobnú krupici až kryštálovému cukru)
• Zvoliť správny pomer kávy a vody (5 až 9g/100ml)
• Použiť správnu teplotu vody (od 88°C do 94°C)
• Zalievať minimálne na dva krát
• Dodržať čas lúhovania (2 až 4 minúty)
Chcete si vedieť pripraviť kvalitnú a chutnú šálku kávy aj v pohodlí domova? Sledujte akreditované školiace stredisko Academy of Coffee
Bean′s Friends sú výberové kávy priamo od farmárov. O každej našej káve sa vám snažíme podať maximum informácií. Nielen o tom, v akej nadmorskej výške kávovníky rastú, aká je to odroda či ako bola spracovaná, ale aj kto v skutočnosti stojí za každým zrnkom, ktoré sa nachádza v danom balení. Vďaka spolupráci DIRECT TRADE môžete aj vy spoznať skutočnú cestu vašej obľúbenej šálky kávy.
Krajina | Brazília |
Farmár | Maria Helena Dumont Adams |
Farma | Morada Da Prata |
Praženie | Medium – vhodné na prípravu filtrovanej kávy |
Odroda | Catuai |
Zber | Hand picked |
Cupping Scóre | 87 B |
Spracovanie | Pulped Natural |
Nadmorská výška | 870 m n.m. |
UŽ VÁM NIKDY NIČ NEUJDE!