Kávový chrumkavý dezert

Chceli sme si spríjemniť víkend pečením, ale potrebovali sme inšpiráciu. Tú sme našli u Jozefa Vivodíka, ktorý nám ukázal ako jednoducho si doma môžeme pripraviť chrumkavý dezert s použitím kávy.

Kávový likér „Báječnák“

Vaječný likér poznáme snáď všetci. Je to "stará klasika", ktorá sprevádza mnoho rodinných stretnutí. Tento nápoj sme však obohatili o kávu, ktorá jej dodá tú pravú silu a chuť. Vaječný likér sa pil už v stredoveku a vo Francúzsku ho nazývali lait de poule (kuracie mlieko).

Kávovo-škoricové osie hniezda

Osie hniezda a cappuccino to je ideálna kombinácia na poobedňajšie mlsanie. Väčšinou si pochutnávame na tejto pochúťke v podobe škoricovej rolky. Vedeli ste, že si tento recept môžete upraviť na kávový recept ?